Pond Studios
       
     
 The Studio cantilever at the pond
       
     
 View of the studios at night
       
     
Untitled-20 copy.jpg
       
     
Untitled-3 copy.jpg
       
     
 Main stair, design studio, and reception area
       
     
 Design workplace
       
     
 Custom workstation
       
     
 Collaboration zone
       
     
 Warehouse and production
       
     
 The Pond Studios as they appear in spring and summer
       
     
 The Pond Studios as they appear in fall and winter
       
     
Untitled-19.jpg
       
     
 Process drawing
       
     
Pond Studios
       
     
Pond Studios

LaGrange, GA

Client
David Oakey and Cindi Marshall Oakey
davidoakeydesigns.com

Recognition
AIA Chicago Distinguished Building Award
AIA Chicago Honor Awards Interiors
AIA St. Louis Merit Building Award
Business Week, “Top 5 Offices to Work in the U.S,
Interior Design Magazine, front cover

Role
Design Principal
Rubiostudio+Durham

Photography by Steve Hall, Hedrich Blessing

The design for the headquarters of Georgia-based Pond Studios addresses the client's desire to honor the company's environmental philosophy and responds to its densely wooded six-acre site. This product design company, a leader in sustainable design practices, works around the world with like-minded companies such as Interface, and the building is intended to inspire creative collaboration. The building complex comprises a two-level design and workspace center, which is divided by a sky-lit atrium that contains the reception area, houses product exhibits, and centralizes traffic routes. These buildings were arranged on the site to preserve a maximum area of second-generation pine forest.

 The Studio cantilever at the pond
       
     

The Studio cantilever at the pond

 View of the studios at night
       
     

View of the studios at night

Untitled-20 copy.jpg
       
     
Untitled-3 copy.jpg
       
     
 Main stair, design studio, and reception area
       
     

Main stair, design studio, and reception area

 Design workplace
       
     

Design workplace

 Custom workstation
       
     

Custom workstation

 Collaboration zone
       
     

Collaboration zone

 Warehouse and production
       
     

Warehouse and production

 The Pond Studios as they appear in spring and summer
       
     

The Pond Studios as they appear in spring and summer

 The Pond Studios as they appear in fall and winter
       
     

The Pond Studios as they appear in fall and winter

Untitled-19.jpg
       
     
 Process drawing
       
     

Process drawing